Verdichting

Rotterdam trapt af voor nieuw station ‘Rotterdam Van Nelle’

Van Nellefabriek Rotterdam
In Rotterdam wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd over de komst van een station bij de Van Nellefabriek dat straks onderdeel uitmaakt van het traject Leiden-Dordrecht. Frans Blok / Shutterstock

In Rotterdam wordt dinsdagavond de spits afgebeten voor het infrastructurele meerjarenplan tussen Leiden en Dordrecht. Langs de Zuid-Hollandse spoorlijn moeten de komende jaren vijf nieuwe stations worden geopend. Ook zullen er tot 2040 zo’n 170.000 woningen worden gebouwd. Spoorbeheerder ProRail onderzoekt nu hoe het spoor, de stations en de geplande woningen straks het beste met elkaar kunnen worden verweven.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl