Storing

Treinen rond Utrecht Centraal gaan weer rijden na grote storing

Beeld: NS-trein op Utrecht Centraal
NS-trein op Utrecht Centraal Foto: Shutterstock, Daan Kloeg

Ongeveer vier uur nadat er een korte stroomstoring was geweest tussen Utrecht en Amsterdam gaan de treinen van en naar Utrecht Centraal weer rijden. Reizigers krijgen het advies om voorlopig de reisplanner te raadplegen omdat het treinverkeer nog ernstig ontregeld is, aldus NS.

De korte stroomstoring was rond 17.00 uur. Vervolgens konden wissels en seinen tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal niet bediend worden, waardoor het treinverkeer ook op andere trajecten rondom Utrecht ontregeld was. Rond 21.00 uur meldden NS en ProRail dat de storingen verholpen zijn.

Door de problemen tijdens de spits werd het op stations druk met gestrande reizigers. Ook waren er op verschillende plekken treinen stil komen te staan. Hoeveel reizigers vast hebben gezeten, is niet bekendgemaakt. NS heeft de treinen terug naar een station begeleid.

Reizigers die de dupe zijn geworden van de vertragingen kunnen hun geld terugkrijgen. “Als reizigers meer dan een half uur vertraging hebben, krijgen ze de helft van het treinkaartje terug. Bij meer dan een uur vertraging, wordt de volledige ritprijs terugbetaald. Reizigers kunnen op onze website hun geld terugvragen”, meldt NS op de website. Verder kunnen gestrande reizigers op Utrecht Centraal een gratis kop koffie of thee krijgen.

Auteur: ANP