49-euro

Overijssel financiert Deutschlandticket voor grenstrajecten Hengelo en Enschede

Eurobahn-trein onderweg van Bielefeld naar Hengelo. Foto: Flickr/Bjarne Kosmeijer.

Het Deutschlandticket waarmee vanaf volgende maand voor 49 euro onbeperkt in Duitsland gereisd kan worden, wordt ook geldig op de trajecten van en naar Hengelo en Enschede. De provincie Overijssel betaalt de kosten. Dat meldt RTV Oost. Het gaat om de verbindingen tussen Hengelo en Bielefeld, Enschede en Dortmund en Enschede-Münster.

Vanaf 1 mei kunnen reizigers voor 49 euro per maand onbeperkt gebruik maken van het regionale en lokale openbaar vervoer in Duitsland. Dat geldt ook voor de grensoverschrijdende verbindingen met Nederland in Overijssel. Volgens gedeputeerde Bert Boerman stimuleert dit grensoverschrijdend verkeer. “Als we kijken naar de impact die het heeft op de economie, het makkelijk kunnen gaan van de ene naar de andere plek over de grens, dan is dat een mooie impuls”, zegt hij tegen RTV Oost.

Testcase

De provincie neemt de kosten op zich, maar hoeveel dat is zegt Boerman niet. “Natuurlijk kost het de provincie iets. Maar we denken dat de toename van het aantal reizigers dat ruimschoots zal goedmaken. Ik zeg dat niet uit de lucht gegrepen, dat hebben we al ervaren. Afgelopen zomer hebben we met de zogenoemde ‘9 euro-ticket’ gewerkt. We zagen dat het reizigersaantal enorm toenam. Dat was een mooie testcase.”

Boerman hoopt dat de nieuwe concessiehouder Arriva ook vol inzet op de grensoverschrijdende verbinding. “Ik hoop dat het 49 euro ticket ook in het busvervoer tot de mogelijkheden gaat behoren.”

Lees ook:

Auteur: Sander Van Vliet