Elektrificatie

Directe treinverbinding Zwolle – Münster in 2030: “Eerste stappen zijn gezet”

Tussen Zutphen en Hengelo moet het spoor geëlektrificeerd worden volgens gedeputeerde Boerman. Foto: Flickr/Rob Dammers.

De grensoverschrijdende verbinding tussen Zwolle en Münster is in 2030 een feit, volgens de gedeputeerde Bert Boerman van provincie Overijssel. Over een kleine tien jaar moet het mogelijk zijn om in Zwolle de trein te pakken, via Almelo en Enschede de grens met Duitsland over te gaan en in Münster uit te stappen of over te stappen op een Duitse binnenlandse trein. ProRail stelt echter dat er nog meer verkenning moet plaatsvinden voordat het zover is. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jeroen Baldwin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.