Ramzy Group

Amsterdamse metrostations krijgen ‘gezonde’ fastfoodketen

Ramez Ramzy (29) staat op het metrostation Weesperplein in Amsterdam waar hij met zijn onderneming 'gezonde' fastfood gaat aanbieden. Foto: Lucas Barsoum, mede-aandeelhouder healthy fastfoodpoints.

Op de metrostations Weesperplein en Burgemeester de Vlugtlaan kunnen reizigers binnenkort bij healthy fastfoodpoints een gezonde maaltijd to go halen. Initiatiefnemer is horeca- en vastgoedondernemer Ramez Ramzy (29) van de Ramzy Group. Met de healthy fastfoodpoints werkt Ramzy met de gemeente Amsterdam en GVB samen aan een gezonder voedselaanbod voor de inwoners van de hoofdstad.

De opening van de gezonde fastfoodketen op de stations Weesperplein en Burgemeester de Vlugtlaan is een pilot. Bij positieve resultaten zal de Ramzy Group in samenwerking met GVB op veel meer Amsterdamse metrostations een winkel openen. Het doel van de pilot is om het voedselaanbod gezonder en diverser te maken. Drukbezochte locaties in de stad, zoals metrostations, zijn hiervoor ideaal.

De vader van ondernemer Ramez Ramzy begon dertig jaar geleden met het exploiteren van zijn eerste horecazaak: een snackbar nabij het Rembrandtplein. De ondernemer kwam vanuit Egypte naar Nederland met 1.200 dollar op zak en heeft van Ramzy Group een miljoenenbedrijf gemaakt. Ramzy junior wil het bedrijf verder uitbouwen. Momenteel heeft Ramzy Group meer dan dertig Amsterdamse horecaondernemingen in haar portefeuille.

Ramzy heeft veel vertrouwen in het nieuwe concept op de metrostations: “Onze restaurants, cafés en hotels in het centrum, die als voornaamste doelgroep toeristen hebben, zijn zeer rendabel. Nu investeren wij bewust in een concept dat zich focust op gezond eten en drinken voor de Amsterdamse bevolking”, vertelt Ramzy. Doordat de horeca de afgelopen decennia vooral het massatoerisme bediende, is het gezonde aanbod in de stad zeer beperkt.

Centrale keuken

De maaltijden worden bereid in een centrale keuken buiten het centrum en deze worden met elektrische wagentjes naar de twee restaurants op de stations gedistribueerd. De centrale productiekeuken is effectieve oplossing voor het aanhoudende personeelstekort in de horecasector. “Met deze centrale keuken kunnen wij de afzonderlijke keukens van onze horecaondernemingen ontlasten. Daar zijn minder medewerkers nodig en bovendien ervaren zij minder werkdruk. Dat vinden wij belangrijk want wij willen dat al onze medewerkers in een optimale gezonde werkomgeving kunnen groeien en ondernemen”, aldus Lucas Barsoum (24), mede-aandeelhouder van de healthy fastfoodpoints.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.