Aangehouden

‘Treinsurfer’ veroorzaakt levensgevaarlijke situatie op Eurostar naar Lille

Treinsurfer Rotterdam
De politie onderzoekt de trein waar vermoedelijk een 'treinsurfer' op heeft meegelift Foto: Eline Vis

Een man is zondagavond op een Eurostar-trein geklommen. Op station Rotterdam-Zuid werd een operatie in werking gezet om de man van het dak van de trein te halen. De Eurostar was onderweg naar Lille.

Het spoorbeheer heeft uit voorzorg de stroom tijdelijk van de bovenleiding gehaald. “Er is een persoon bovenop de trein meegereisd. Levensgevaarlijk”, aldus ProRail. Volgens een woordvoerder van ProRail komt het slechts incidenteel voor dat passanten ‘meesurfen’ op een trein.

ProRail: “Het is volstrekt onacceptabel en levensgevaarlijk. Voor de persoon zelf natuurlijk, maar denk ook even aan alle hinder, overlast en schrik die het bij de machinist en reizigers met zich meebrengt.” ProRail zegt dat we “van geluk mogen spreken” dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

Vermoedelijk is de man bij Rotterdam Centraal op de trein geklommen. De man is aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. Hij zal worden verhoord door de politie. ProRail hanteert een ‘zerotolerancebeleid’ bij overtreding van de spoorwegnet. Dat is ook het geval bij ’treinsurfen’.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe de man op de trein heeft kunnen klimmen. Ook een motief voor deze levensgevaarlijke capriolen wordt nader onderzocht. Eurostar heeft niet gereageerd op het voorval.

Dit bericht verscheen eerder op zusterpublicatie SpoorPro.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.