NS: aantal treinreizigers neemt geleidelijk weer toe

Sprinter op station Schiedam Centrum
Foto Marieke

NS ziet het aantal reizigers weer oplopen na het verdwijnen van de meeste coronamaatregelen. Afgelopen zaterdag registreerde het bedrijf ruim 617.000 reizigers. Dat zijn er voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan op dezelfde dag in 2019.

In de week na het vervallen van de mondkapjesplicht op 23 maart lag het aantal reizigers op 73 procent ten opzichte van dezelfde week in 2019. Begin maart was dat nog 63 procent. In de weekenden ligt het percentage hoger.

President-directeur Marjan Rintel ziet dat steeds meer mensen de trein weer weten te vinden, vooral in het weekend. “We weten uit onderzoek dat deze reizigers door de hoge brandstofprijzen sneller de trein pakken en het was ook mooi weer.” Ze noemt het een mijlpaal dat het aantal reizigers afgelopen zaterdag hoger was dan dezelfde dag in 2019.

‘Nog lange weg te gaan’

Ook door de week stijgt het aantal treinreizigers weer geleidelijk. Rintel: “Maar er is nog een lange weg te gaan. Ondanks dat we veel forensen al weer terugzien, werken ook nog veel mensen thuis.”

Dat het NS Groepsticket sinds begin maart al vanaf twee personen geldig is, stimuleert volgens NS mensen om de trein te nemen. Het aantal reizigers dat gebruik maakte van dit vervoersbewijs is de afgelopen maand gestegen met 40 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.