Vrijwel alle treinen rijden weer, op enkele trajecten nog hinder

Overweg Breda Foto: Yvonne

De NS rijdt zondag weer grotendeels volgens de geplande dienstregeling. Ook het treingoederenvervoer is weer hervat. Op enkele trajecten rijden er nog geen treinen door de herstelwerkzaamheden na de storm Eunice. De regionale treinen konden zaterdag al weer grotendeels rijden.

‘Het opstarten van het treinverkeer is zonder problemen verlopen”, zegt een NS-woordvoerder zondagmorgen. “De mensen van ProRail hebben de afgelopen dagen en nachten keihard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen.”

Laatste herstelwerkzaamheden

Er rijden nog geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn, Geldermalsen en Tiel, Arnhem en Tiel en tussen Alkmaar en Hoorn. ProRail is nu op die trajecten bezig met het opruimen en het herstellen van het spoor. Het is nog niet precies bekend wanneer op die trajecten weer treinen rijden. Zoals het er nu naar uit ziet lijkt de storing tussen Amersfoort en Apeldoorn het langste te duren. De NS adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te bekijken. Zolang de treinen niet kunnen rijden worden er bussen ingezet.

Arriva meldde dat er door stormschade geen treinverkeer is tussen tussen Tiel en Arnhem van tien tot twee uur. Ook daar rijden bussen.

Zondagavond en maandag wordt opnieuw harde wind verwacht, vooral in de kustgebieden. Het KNMI waarschuwt dat de windstoten overlast kunnen veroorzaken voor al het verkeer.

Bron: ANP / YT

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie OVPro

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.