NS wil reserveringsplicht voor fiets; kritiek reizigersorganisaties

Sprinter fietsplaats
Foto Marieke

NS wil deze zomer als proef een reserveringsplicht invoeren om een fiets mee te nemen in de trein. Reizigersvereniging Rover en de Fietsersbond reageren uiterst kritisch en willen dat de spoorvervoerder afziet van het plan. Met het reserveren van een plekje wil NS fietsen beter spreiden over de treinen en daarmee overlast voor medereizigers tegengaan.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

1 reactie op “NS wil reserveringsplicht voor fiets; kritiek reizigersorganisaties”

Wiebe Goossen|01.06.21|14:18

Moeilijk is in te zien waarom men het eigen karretje over grote afstanden vervoerd wil zien in de trein waarin toch al plaatsgebrek dreigt, terwijl NS zich grote moeite getroost op vele plekken in het land de OV-fiets (tegenwoordig immers óók met e-bikes) ter beschikking te stellen. Beter ware het als het aanbod van OV-fiets meer zou worden aangenomen.