Veel interesse gratis treinpas België; GroenLinks wil vergelijkbaar initiatief

NMBS-trein op station Brussel
Bron: Inge

Bijna 3,6 miljoen Belgen mogen komend halfjaar twee keer per maand kosteloos met de trein reizen. Alle inwoners uit België konden vorige maand de zogeheten ‘Hello Belgium Railpass’ aanvragen, een gratis twaalfrittenkaart voor de trein. GroenLinks pleit voor een vergelijkbaar systeem en heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven verzocht hier met NS over in gesprek te gaan.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

3 reacties op “Veel interesse gratis treinpas België; GroenLinks wil vergelijkbaar initiatief”

Gerard van Eck|15.10.20|12:25

Geef dat geld aan de 65 plussers, want die worden alleen maar gekort.

Roel Sannes|13.10.20|16:35

Groen links schijnt te vergeten dat we momenteel een corona uitbraak hebben. Zij negeren dit gewoon en vergeten ook dat dit grof geld kost. Deze uigaven hadden we normaal niet gehad. En dan willen ze ineens maar vanalles doen. Foute boel want dit is zuiver een lulverhaal om maar stemmen te winnen. Het geld wat dit moet kosten wordt eigenlijk nu al opgebruikt door de coronaproblemen. En die 10.000 euro aan iedere 18 jarige is helemaal een belachelijk idee.

Pat Rick|09.10.20|15:37

GroenLinks speelt hier voor Sinterklaas (zonder Zwarte Piet) door voor de verkiezingen dit soort cadeautjes te beloven, net als bij de 10.000 Euro voor iedereen die 18-jaar wordt. En de communistische vleugel van GL (waar CPN in is opgegaan), heeft al bedacht dat anderen dat mogen betalen (ondernemers, ondernemingen). Maar uitstapjes zijn nu juist niet wat we nodig hebben. Dit is halucinant wat GL wil. Wees verstandig, voorzichtig en moedig!