Zes treinen per uur tussen Nijmegen-Schiphol en Schiphol-Rotterdam

VIRM-dubbeldekker NS op spoor (foto: NS)
foto: beeldbank NS

Er gaat vanaf 2022 elke tien minuten een intercity rijden op de trajecten Nijmegen-Schiphol en Schiphol-Rotterdam. Het spoor wordt aangepast om zes in plaats van de huidige vier treinen per uur te laten rijden. NS en spoorbeheerder ProRail hebben hier afspraken over gemaakt, schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven in een Kamerbrief.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

1 reactie op “Zes treinen per uur tussen Nijmegen-Schiphol en Schiphol-Rotterdam”

Pat Rick|07.09.20|12:46

Het is goed om de frequentie uit te breiden. Maar er zijn nog spooruitbreidingen nodig wil men ook nog een internationale verbinding over Utrecht-Arnhem naar Berlijn toevoegen. Wellicht is het beter om de Hanzelijn hiervoor te gebruiken zodat men tot 200 km/u kan rijden tot Zwolle (en men meteen in het Oosten van het land is). Vandaar via Almelo naar Hengelo en dan naar Bad Oeynhausen, waar het Duitse HSL-spoor begint naar Berlijn.