Alle treinen rijden weer; reizigersaantallen blijven beperkt

Informatieborden van NS over corona
Bron: NS

De treinen rijden vanaf dinsdag weer grotendeels volgens de gewone dienstregeling. Maar de reizigers lijken het nog even aan te kijken en thuis te werken. Op station Utrecht Centraal bleef het vanochtend rustig, net als bij de intercity naar Amsterdam bijvoorbeeld waar het normaal gesproken een drukte van belang is.

Reizigers lopen nog zonder mondkapje door het station en over de perrons. Pas bij het instappen doen ze het mondmasker voor dat sinds 1 juni vanwege het coronavirus verplicht is in het openbaar vervoer. Maar vrijwel iedereen in de trein lijkt zich wel aan de oproep te houden. Her en der in station Utrecht Centraal staan medewerkers met borden: “Houd rechts” en “Geef elkaar de ruimte”.

Beperkte capaciteit

Vanwege de coronamaatregelen kunnen er flink minder treinreizigers mee dan normaal. Middelbare scholieren die dinsdag ook weer naar school gaan, moeten als ze binnen een straal van 8 kilometer van hun school wonen, lopend of fietsend gaan of zich laten halen en brengen door hun ouders.

Reizigers ervaren de ochtendspits als “relaxed en prettig”. Het is rustig in de treinen en in de stationshal, er zijn veel instructies en er loopt voldoende NS-personeel rond met nodige informatie.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.