Ravage op spoor door botsing tussen trein en vrachtwagen

Op een bewaakte overweg bij Berkel-Enschot heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een vrachtwagen. De schade aan het spoor en de overweg is erg groot, maar er zijn geen gewonden gevallen. Door het incident kunnen er uren geen treinen rijden op dit traject.

De botsing ontstond volgens Omroep Brabant omdat de motor van de vrachtwagen stilviel op de overweg. De chauffeur kon op tijd uit het voertuig klimmen en kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar de sprinter raakte de vrachtauto en sleepte die nog circa honderd meter mee.

Reizigers

In de trein zaten op het moment van het ongeluk zo’n 250 passagiers. Zij zijn inmiddels met een evacuatietrein verder vervoerd. Een berger is nu bezig met het opruimen van de schade en ProRail moet aan de slag met het herstel van het spoor. Op Twitter laat de infrabeheerder weten dat dit een ‘flinke klus’ zal worden.

Screenshot Twitter van botsing sprinter en vrachtauto

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.