Jongens gooien steen door ruit van rijdende trein

Koploper, Intercitytrein NS
Foto: NS

Twee jongens hebben een steen door een ruit van een rijdende trein gegooid in Heerhugowaard. De politie wist de jongens donderdagmiddag op te pakken. De twee liepen op het spoor.

Twee inzittenden, een vrouw en haar dochter, kwamen onder het glas te zitten doordat de ruit brak. Het incident vond rond 12.30 uur plaats. Of de vrouw en haar dochter verwondingen hebben opgelopen, is niet bekend.

Schoten

Afgelopen november werden NS-treinen tot tweemaal toe beschoten, waarbij ook veel schade werd veroorzaakt aan de ruiten. Bovendien werd in Sittard een stoeptegel naar een trein gegooid, maar daarbij werd de trein niet geraakt. In de afgelopen jaren werden ook al bussen meerdere malen het doelwit van deze gevaarlijke vorm van vandalisme. Soms werden reizigers geraakt door de stenen.

Lees ook: 

Steen door ruit van Keolis-bus in Deventer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.