NS plaatst XL-reisinformatiebord op Rotterdam Centraal

XL-reisinformatiebord op Rotterdam CS
Bron: NS

NS en ProRail zijn dit weekend gestart met het plaatsen van de gemoderniseerde variant van het blauwe klapperbord op Rotterdam Centraal. Dit XL-reisinformatiebord moet op woensdag 18 december in Rotterdam operationeel zijn, maar dit weekend is al begonnen met de werkzaamheden. 

Veel mensen hebben in de afgelopen jaren bij NS aangegeven dit welbekende klapperbord graag weer terug te zien. Op dit bord werden alle vertrektijden van de komende tijd getoond en ook de vertraging. Uiteindelijk besloot NS daaraan te voldoen, maar dan wel de moderne variant. Het is namelijk een digitaal scherm en zal dus ook niet langer ‘klapperen’.

Grootte

Het nieuwe scherm wordt 9.50 bij 1.80 meter groot. Hierop worden alle vertrektijden getoond van het komende half uur. 
Op Rotterdam Centraal komt het scherm voor de poortjes bij het Service Center aan de centrumzijde van het station. Bij de keuze van deze locatie is rekening gehouden met de leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal. Het is bovendien de looproute van de meeste reizigers vanaf de metro en trams naar de treinen.

Het plaatsen van het scherm begon dit weekend al omdat het een nauwkeurige puzzel is. Na de testperiode is het nieuwe digitale scherm vanaf woensdag 18 december beschikbaar voor reizigers. Vervolgens krijgt Den Haag Centraal eind dit jaar ook een groot reisinformatiescherm. Dit krijgt wel andere afmetingen, namelijk een grootte van 7 bij 2 meter.

Utrecht Centraal krijgt volgend jaar een XL-reisinformatiescherm. Daarvoor moet de vergunning nog rond komen. De schermen worden door leveranciers KITT Engineering BV en Ngage Media BV speciaal ontworpen voor de verschillende stations.

Lees ook:

Vernieuwd klapperbord keert terug op NS-stations

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.