92-jarige man overleden bij botsing tussen trein en auto

Op een niet actief beveiligde overweg in Hoogezand is maandagochtend een trein tegen een auto gebotst. Daarbij is de 92-jarige bestuurder van de auto om het leven gekomen. Het treinverkeer tussen Groningen en Zuidbroek is stilgelegd en er worden bussen ingezet. 

Hulpdiensten zijn na de botsing massaal uitgetrokken om de bestuurder te helpen die bekneld zat in het voertuig. Uiteindelijk mocht dit niet meer baten – de man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De aanrijding gebeurde rond 11.30 uur op een particuliere overweg vlakbij de Schimmelpennincklaan. Deze overweg is de enige toegang tot een woonhuis dat naast het spoor ligt.

Onderzoek

De politie onderzoekt het ongeval. Het is momenteel namelijk nog onbekend hoe het treurige ongeval is veroorzaakt. Wanneer het politieonderzoek is afgerond, kunnen de trein en de auto worden afgevoerd en daarna zal de aannemer het spoor eerst inspecteren op mogelijke beschadigingen. Reizigers worden daarom geadviseerd de reisplanner te raadplegen.

Fotobijschrift: archieffoto van ProRail van een onbewaakte overweg. Dit is niet de betreffende overweg in Hoogezand.

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “92-jarige man overleden bij botsing tussen trein en auto”

Gerjan van Oosten|13.08.19|13:07

De afbeelding bij dit artikel is NIET ter plekke gemaakt. Daar ligt namelijk dubbelspoor en er staat een aantal dikke bomen (geen overwegbomen uiteraard).

Antoine Berben|12.08.19|15:40

Dergelijke overwegen hadden al lang gesloten moeten worden dus ook deze, liefst nog deze week!
Belachelijk dat zo’n overweg nog bestaat en maar wordt gedoogd.