Hitte dwingt NS tot schrappen ritten

Spoor, rails, station, Breda

De NS heeft op twee trajecten treinen moeten schrappen door de hitte. Er rijden minder treinen tussen Amsterdam en Rotterdam over de HSL en tussen Amsterdam en Sittard. NS laat weten dat vanwege de hoge temperaturen meer treinen in onderhoud zijn dan normaal en dat er daarom minder treinen beschikbaar zijn voor de dienstregeling.

Tussen Rotterdam en Amsterdam rijden nu slechts drie treinen per uur over de HSL in plaats van de geplande vijf. Tussen Amsterdam en Eindhoven is de tienminutendienstregeling uitgedund en rijden nog maar vier treinen per uur. Van Eindhoven naar Sittard is de dienstregeling gehalveerd en rijden er nog vier intercity’s per uur.

Reizigers

De sprinters rijden wel via de normale dienstregeling. Volgens NS zijn reizigers ongeveer 15 tot 30 minuten langer onderweg door deze maatregel. Ook worden zij opnieuw geadviseerd om een flesje water mee te nemen als maatregel tegen de hitte. Het is mogelijk het flesje bij te vullen op een NS-watertappunt.

Eerder deze week besloot NS als hittemaatregel enkele treinen zonder airconditioning van het spoor te gaan halen, zodat reizigers niet werden blootgesteld aan heel warme treinen. De vervoerder liet weten daarvoor voldoende materieel achter de hand te hebben. Het ging hier om treinen die werden ingezet als sprinters.

Lees ook:

Treinairco’s krijgen prioriteit van NS vanwege hitte

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.