Provincies investeren in capaciteitsuitbreiding Zwolle-Emmen

Vechtdallijn, Arriva

De spoorlijn Zwolle-Emmen is op dit moment zo’n groot succes dat een capaciteitsuitbreiding hier noodzakelijk is. Daarom investeren de Gedeputeerde Staten van Drenthe en Overijssel samen in een extra treinstel en in een verbetering van de dienstregeling. Door het extra treinstel komen er nog eens 173 zitplaatsen. Het extra treinstel moet aan het einde van dit jaar worden ingezet in de spitsuren.

Gedeputeerde Bert Boerman van Overijssel en Henk Brink van Drenthe zeggen blij te zijn met de ontwikkelingen op de Vechtdallijn. “Het aantal reizigers op dit traject laat de afgelopen jaren een gestage groei zien. Met een extra treinstel bieden we vanaf december 2019 de reizigers extra ruimte en comfort. En de reizigers profiteren daarnaast van een kortere reistijd.”

Dienstregeling

Bovendien zijn andere verbeteringen mogelijk. Zo heeft vervoerder Arriva bij ProRail een nieuwe dienstregeling aangevraagd de drie eerste sneltreinritten tussen Coevorden en Zwolle al in Emmen mogen beginnen als sneltrein. Dit kan de reistijd enkele minuten verkorten en biedt vier keer per uur een rechtstreekse reismogelijkheid naar Zwolle voor Emmen. Dit moet er ook voor zorgen dat reizigers uit de opvolgende drukke treinen worden gelokt, zodat een betere spreiding in reizigers ontstaat over de reeds beschikbare treinen.

Daarnaast worden Dalen en Gramsbergen twee keer per uur bediend in de spits. Deze verbeteringen gelden in de middagspits in omgekeerde richting. De reistijd van Zwolle naar Emmen wordt in de toekomst nog verder verkort nadat de spoorverdubbeling bij Emmen-Zuid is afgerond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Provincies investeren in capaciteitsuitbreiding Zwolle-Emmen”

Ed Klute|31.05.19|07:24

Digitale- en financiële obstakels verhinderen optimaal gebruik van bus en tram voor veel Utrechtse ouderen. In sommige gevallen is het voor hen zelfs financieel onmogelijk om van het OV gebruik te maken. Dit alles beperkt de mobiliteit van deze ouderen en vergroot de kans op eenzaamheid.
http://www.miramedia.nl/nieuws/digitale-en-financiele-obstakels-verhinderen-optimaal-gebruik-van-bus-en-tram-voor-veel-utrechtse-ou.htm