Rover kritisch over schrappen treinen door werkzaamheden Leiden

Sprinter, centraal station, Leiden, trein, NS

Spoorvervoerder NS schrapt tijdens de spoorwerkzaamheden rondom station Leiden dusdanig veel treinen dat treinreizigers hierdoor onnodig hard worden geraakt. Dat vindt reizigersorganisatie Rover. Volgens die organisatie krijgen veel reizigers te maken met minder treinen, terwijl lang niet iedereen daarover goed geïnformeerd wordt.

In de periode van 25 maart tot 15 april vinden er grootschalige werkzaamheden plaats. Daardoor rijden er beduidend minder treinen – iets waar ook reizigers in bijvoorbeeld Haarlem, Amsterdam, Hoofddorp, Den Haag en Almere mee te maken krijgen. Daarom maakt Rover zich zorgen om de gevolgen van deze spoorwerkzaamheden, al is de organisatie wel blij dat er geen complete buitendienststelling is.

Aanbevelingen

De reizigersorganisatie heeft verschillende bezwaren tegen de manier waarop NS de dienstregeling heeft aangepast vanwege de werkzaamheden. Zo moeten reizigers noodgedwongen gebruikmaken van sprinters omdat intercity’s worden opgeheven, maar die sprinters kunnen niet altijd voldoende verlengd worden. Rover zou daarom graag zien dat NS rijdt met dubbeldekkers. Daarnaast vraagt Rover zich af waarom de Intercity Direct niet toeslagvrij is in deze periode.

De tweede klacht betreft de informatievoorziening vanuit de vervoerder. Dit is een veelgehoorde klacht vanuit Rover en uit de jaarlijkse OV klantenbarometer blijkt ook dat reizigers vaak vragen om betere informatie. Ditmaal stelt Rover dat de informatievoorziening pas laat op gang kwam en naar een beperkt aantal reizigers. Reizigers worden alleen geattendeerd op een aangepaste dienstregeling rondom Leiden, terwijl de gevolgen ook op andere trajecten merkbaar kunnen zijn. Rover vraagt NS dan ook om de informatievoorziening grondiger aan te pakken.

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Rover kritisch over schrappen treinen door werkzaamheden Leiden”

Menno Manheim|02.04.19|13:50

Het is dieptriest. Het was al een aanfluiting dat je vanuit Lelystad richting Hilversum/Utrecht zo’n twintig minuten op Almere Centrum staat te wachten tot de trein naar Utrecht vertrekt. Nu de trein vanuit Lelystad er domweg uit gegooid is ben je zo’n half uur aan het wachten op je aansluiting. Er zijn een paar mensen bij de NS die zich heel diep moeten gaan schamen omdat ze met of zonder werkzaamheden geen fatsoenlijke verbinding tussen Lelystad en Hilversum/Utrecht voor elkaar kunnen krijgen.

kees boer|28.03.19|20:12

Vandaag [28/3] staat er een artikel in het AD,dieptreurig en beschamend dat er reizigers onwel geworden zijn;ik heb dit reeds in de 60er jaren helaas al mee moeten maken dat er bij calamiteiten en treinuitval te korte treinen werden ingezet en ook zelfs paar jaar terug toen men van Amersfoort naar Utrecht om moest reizen via Hilversum en dat toen zelfs de treinen Almere – Utrecht ook werden geschrapt !