Treinverkeer op Venlo urenlang plat door brand locomotief

Nieuwe dienstregeling, NS, informatie, reizigers

Een locomotief is vrijdagochtend rond 07.00 uur op station Venlo in brand gevlogen. De hulpdiensten zijn erbij gekomen en het treinverkeer rondom Venlo lag volgens NS tot ongeveer 10.00 uur plat. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brand is ontstaan doordat een Duitse diesellocomotief een stootblok heeft geramd. Een woordvoerder van de brandweer heeft tegen 1Limburg verteld dat hierbij een is gasleiding geraakt. Dit leidde tot een gasbrand in het voorste gedeelte van de locomotief.

Uitbreiding vuur

De brand laaide in de eerste tien minuten flink op en de brandweer was druk bezig om uitbreiding van het vuur te voorkomen. Om 08.15 uur werd het signaal ‘brand meester’ gegeven. Er werden geen gevaarlijke stoffen in het voertuig vervoerd. Reizigers in de buurt van Venlo konden gebruikmaken van bussen. De locomotief wordt door ProRail pas dit weekend geborgen, zodat het treinverkeer zo snel mogelijk weer kon worden opgestart.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Treinverkeer op Venlo urenlang plat door brand locomotief”

Pat Rick|04.01.19|11:19

Dit zal de punctualiteit van de Maaslijn geen goed doen. DB-dochter Arriva maakt hier een puinhoop van, en nu doet DB zelf dit letterlijk ook.