Spoorwegovergang Scheemda afgesloten voor auto’s

Treinongeval in Scheemda met Arriva-trein
bron: De Vries Media

Auto’s kunnen niet langer het spoor oversteken bij de de spoorwegovergang aan de Vogelzangsterweg in Scheemda. De aanleiding voor het sluiten van de overgang is een dodelijk ongeluk, waarbij een 78-jarige man om het leven kwam. Zijn auto werd op de overgang geschept door een trein. ProRail is in ‘vergevorderd gesprek’ met de gemeente Oldambt en andere belanghebbenden over de beveiliging van de spoorwegovergang.

Om de veiligheid in de tussentijd te verbeteren zijn borden geplaatst om te voorkomen dat autoverkeer gebruikmaakt van de spoorwegovergang. Fietsers en landbouwverkeer mogen de overgang nog wel passeren. De weg van en naar de overgang, die particulier eigendom is, wordt vooral gebruikt als sluiproute.

Meetapparatuur

De gemeente gaat meetapparatuur plaatsen voor de controle en het toezicht op het naleven van de bebording. De lussen op het wegdek registreren wat voor soort voertuigen er op welke tijdstippen langs komen. Als de gegevens uit deze metingen bekend zijn, onderzoekt de gemeente of het nodig is om tussentijdse maatregelen te treffen.

In de afgelopen jaren hebben er vijf ongelukken plaatsgevonden bij deze spoorwegovergang. In 2015 overleed hier een persoon na een aanrijding met een trein. Begin dit jaar schampte een trein een bestelbus, waardoor het treinverkeer stilgelegd moest worden. Daarbij raakte echter niemand gewond.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Spoorwegovergang Scheemda afgesloten voor auto’s”

Gerjan van Oosten|11.09.18|12:19

Het lijkt me niet het probleem van de spoorwegen, maar van weggebruikers die niet links en rechts kijken voordat ze oversteken…