Tweede Kamer wil onbewaakte overwegen versneld veiliger maken

De Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur prioriteit geeft aan het veilig maken van onbewaakte spoorwegovergangen. Een motie die Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf voor de ChristenUnie hiertoe had ingediend is door een meerderheid van de Kamer ondersteund. 

Van der Graaf verzoekt de staatssecretaris via de motie om een risico-inschatting en een plan van aanpak te maken dat uiterlijk in het voorjaar klaar is. De partij wil dat de gevaarlijkste overwegen als eerste worden aangepast. Het Kamerlid vraagt in het bijzonder aandacht voor particuliere spoorwegoverganen, zoals toegangswegen naar boerderijen.

Onbewaakte spoorwegovergangen

Van der Graaf: “Onbewaakte spoorwegovergangen zijn levensgevaarlijk. Ik wil dat de staatssecretaris op basis van een risico-inschatting zo snel mogelijk aan de slag gaat met het veilig maken van onbewaakte overwegen, samen met gemeenten en betrokkenen. Ik heb in het bijzonder aangedrongen op particuliere overwegen, die blijven tot nu toe te veel buiten beeld.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.