Dieselnetwerk Sachsen-Anhalt definitief naar Abellio

De Duitse tak van vervoerder Abellio mag vanaf 2018 het personenvervoer op het dieselnetwerk Sachsen-Anhalt gaan exploiteren. Er is geen bezwaar gekomen op de gunning aan de dochteronderneming van NS door de andere bieders. Het gaat in totaal om twaalf lijnen binnen het netwerk. Andere bieders hadden tien dagen om bezwaar aan te tekenen tegen de gunning.

Het contract gaat in op december 2018 in en loopt tot 2032. De contractwaarde is volgens de concessieverlener, de Nahverkersgesellschaft Sachsen-Anhalt (NASA), bijna een miljard euro.

Aanbesteding

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Abellio, Stephan Krenz, zei dat deze gunning de ambitie van Abellio onderstreept om een belangrijke aanbieder van personenvervoer in Midden-Duitsland te worden. “We zijn dit jaar de concurrentie aan gegaan met andere spoorvervoerders en hebben al drie aanbestedingen gewonnen”, aldus Krenz.

Abellio gaat met 50 Coradia Lint-treinen rijden op deze verbinding. De spoorvervoerder zal voor de eerste keer een treinverbinding aanbieden naar Berlijn met de lijn RX 11. De trein vanuit Magdeburg zal stoppen op het ‘Ostbahnhof’-station in de Duitse hoofdstad. Ook gaat Abellio rijden van Halle naar Goslar, van Wolfsburg naar Magdeburg en van Stendal naar Wolfsburg.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.