NS zet toch langere sprinters in tussen Nijmegen en Den Bosch

sprinter

NS heeft na lang aandringen van Rover besloten vanaf 11 januari langere sprinters te laten rijden op het traject Nijmegen-Den Bosch. Vorig jaar werden deze sprinters ingekort omdat er in het kader van de veiligheid meer ruimte op station Nijmegen zou moeten overblijven voor zicht op de seinen. Na die beslissing kwamen heel veel klachten binnen in het meldpunt volle treinen van Rover. Reizigers zouden zelfs achterblijven op de perrons. 

Rover drong er bij NS op aan om weer langere treinen in te zetten, maar vorig jaar zei de spoorvervoer nog dat dit niet mogelijk was. Wel zette de spoorvervoerder in november als proef enkele bussen in tussen Rosmalen en Den Bosch om alle reizigers naar de plaats van bestemming te brengen.

Veiligheidseis

De sprinters uit Nijmegen moesten ingekort worden door een aangescherpte veiligheidseis van NS, maar Rover twijfelde hieraan. Uit eigen berekeningen van de reizigersorganisatie bleek dat de sprinters met zeker 5 bakken konden rijden in plaats van de 3 bakken waarmee de trein in 2015 gewoonlijk reed. NS heeft nu besloten om de sprinters per 11 januari te verlengen naar zes bakken.

NS heeft bovendien het besluit genomen om vanaf februari tijdens de ochtendspits drie Intercity’s tussen Nijmegen en Den Bosch te laten stoppen in Rosmalen. Hiermee hoopt de spoorvervoerder de huidige drukte in de sprinters op te lossen. Rover is blij met de maatregelen en hoopt dat het aantal klachten nu flink zal dalen. NS sprak in november vorig jaar ook de intentie uit om vanaf 2017 meer treinen in te gaan zetten tussen Nijmegen en Den Bosch.

Lees ook: NS zet bussen in op drukke traject Rosmalen-Den Bosch

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.