ProRail betaalt busvervoer tijdens spoorwerkzaamheden Arnhem-Didam

Connexxion, Ede-Wageningen

ProRail gaat de kosten van vervangend busvervoer tijdens de werkzaamheden op het spoortraject Arnhem-Didam vergoeden. Dat is het gevolg van een geschil tussen de spoorbeheerder en vervoerders Arriva en Connexxion, waarbij Autoriteit Consument en Markt is ingeschakeld. De spoorvervoerders hadden een klacht ingediend bij de marktautoriteit over de 16-daagse buitendienststelling die halverwege augustus start. Ze stelden daarin oneerlijk te zijn behandeld door ProRail.

Door de de geplande werkzaamheden op het spoortraject zouden Arriva en Connexxion tijdelijk geen reizigers kunnen vervoeren, ook omdat volgens hen vervangend vervoer per bus niet mogelijk zou zijn. Vervangend busvervoer zou daarnaast tot extra kosten leiden voor de vervoerders.

Station Arnhem

In overleg met de gemeente Arnhem zijn de partijen tot een gezamenlijke oplossing gekomen voor vervangend busvervoer voor de vermeende capaciteitsproblemen rondom station Arnhem. Daarnaast heeft ProRail tijdens de hoorzitting op 3 maart aangegeven de kosten van het busvervoer tijdens de buitendienststelling volledig te zullen vergoeden. Omdat de kern van het probleem hiermee is opgelost wijst ACM de klacht van Arriva en Connexxion tegen ProRail af.

Download hier het besluit van ACM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.