NS mag 60 Stadler-treinen via onderhandse gunning bestellen

Stadler, Flirt, trein

NS gaat definitief 60 Sprinters bestellen bij de Zwitserse treinenbouwer Stadler. De treinen moeten vanaf eind 2016 gaan rijden om reizigers vanaf dan extra zitplaatsen en comfort te kunnen bieden. “Dit model treinen (type Flirt) rijdt al in meerdere landen en heeft zich al bewezen”, meldt NS.

De Sprinters worden besteld, middels een zogeheten onderhandse gunning, om de treinen zo snel mogelijk te kunnen laten rijden. Dit is nodig vanwege het behoud van de ov-studentenkaart en de uitbreiding met MBO-scholieren. Zonder de bestelling zou NS te weinig treinen hebben om onze reizigers goed te kunnen bedienen.

Treinbouwers

Eind december dreigde een kort geding van concurrerende treinenbouwers tegen de onderhandse gunning. Dinsdag werd echter duidelijk dat partijen daar van afzien, waardoor NS door kan met de bestelling en het proces geen onnodige vertraging oploopt.

Deze moderne nieuwe treinen worden transparant, toegankelijk voor rolstoelgebruikers en hebben een rolstoeltoegankelijk toilet.

Lees ook: CAF en Stadler gaan Sprinters leveren aan NS

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “NS mag 60 Stadler-treinen via onderhandse gunning bestellen”

Peter|20.01.15|18:33

Eindelijk fatsoenlijk materieel i.p.v. dat Bombardier spul.