KPN gaat komende vijf jaar IT-diensten leveren aan NS

NS tekent overeenkomst met KPN voor IT

NS heeft na een Europese aanbesteding een overeenkomst gesloten met KPN voor de levering van IT-diensten. Het gaat om werkplekbeheer van 12.000 werkplekken, datacenterdiensten waaronder hosting van websites als ns.nl, de servicedesk, applicatiebeheer en informatiebeveiliging. Door de aanbesteding bespaart NS kosten en wordt tegelijkertijd de IT van NS vernieuwd, flexibeler en meer gestandaardiseerd. NS gaat met de komst van KPN terug van drie naar één leverancier voor dit soort IT-diensten.

KPN had het beste bod in de Europese aanbesteding die voorafging aan deze overeenkomst. KPN gaat vanuit de centrale IT-functie alle onderdelen van NS (Groep, NS Reizigers, NedTrain en NS Stations) bedienen. De transitie naar de nieuwe dienstverlening en infrastructuur vindt de komende 18 maanden plaats. In totaal worden circa 12.000 werkplekken uitgerold. Ook gaat het contract over het beheer van onder meer ca. 1900 servers. NS heeft een overeenkomst van vijf jaar afgesloten met KPN, met enkele opties tot verlenging.

Vernieuwing IT

Directeur Timo Huges van NS: “Met dit contract vernieuwen we de IT van NS waarvan onze mensen en de reiziger profiteren. Zo krijgen medewerkers de beschikking over de nieuwste werkplekken, maken wij meer gebruik van standaard services, werkplekondersteuning en ontstaat een stabielere IT-omgeving voor NS en reizigers. Verder verminderen we de kosten en het aantal toepassingen. Wij zien uit naar de samenwerking met KPN die als beste partij uit de bus kwam bij de aanbesteding die aan dit contract voorafging.”

Directeur Eelco Blok van KPN: “We zijn er trots op dat NS het vertrouwen uitspreekt in onze dienstverlening. NS en KPN zijn twee prachtige Nederlandse bedrijven met een mooie toekomst en historie. Wij gaan ons inzetten om NS te helpen een nog duurzamere, innovatievere en kostenefficiëntere IT-omgeving te creëren. Wij werkten al met NS waardoor wij de organisatie goed kennen en dat kunnen wij nu verder uitbouwen en vormgeven dankzij dit contract.” [partner kpn]

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.