Station Breda ontruimd vanwege brand

Het treinstation van Breda is donderdag ontruimd wegens een brand in een naastgelegen gebouw. Vanwege de rookontwikkeling moesten reizigers het station verlaten en is het trein- en busverkeer stilgelegd. Bij de brand raakte niemand gewond. Wel moest een bouwvakker zich wegens ingeademde rook laten nakijken door de ambulancedienst. “Het vuur is inmiddels uit, maar het gebouw wordt momenteel geventileerd”, zo liet een politiewoordvoerder ter plaatse weten. 

De brand ontstond in een pak isolatiemateriaal op de vierde verdieping van het naastgelegen woningcomplex in aanbouw. Rond het middaguur kwam de melding binnen. “De brand is opgeschaald naar ‘groot’, zodat we alle nodige mankracht hier konden krijgen. Het gaat immers om een bijzondere plaats”, aldus de woordvoerder.

Brand

De brand was snel onder controle. Gestrande reizigers en andere omstanders in de buurt van het station zijn zo veel mogelijk buiten de rookontwikkeling gedirigeerd. “Bij een brand komen altijd giftige stoffen vrij. Vandaar dat we de mensen zo veel mogelijk uit de rook proberen te plaatsen”, aldus de woordvoerder.

Het treinverkeer van en naar Breda is rond 15.00 uur weer hervat.

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.