99 procent van de treinen op de Valleilijn rijdt op tijd

Valleilijn, station Amersfoort

De treinen op de Valleilijn hebben in augustus een punctualiteit bereikt van maar liefst 99 procent. De uitval van treinen bedroeg slechts 0,6 procent. Dat heeft Connexxion bekendgemaakt. Volgens de vervoerder heeft geen enkele lijn ooit eerder in de Nederlandse spoorgeschiedenis een dergelijk hoge punctualiteit behaald.

Over het gehele jaar genomen zijn 98 procent van de treinen van de Valleilijn op tijd. Dat is erg hoog voor Nederlandse begrippen. De treinen van Breng (Connexxion) scoren in de gehele stadsregio Arnhem-Nijmegen een stiptheid van circa 95 procent. Connexxion verwacht dat dat gemiddelde de komende jaren omhoog zal gaan.

Prestaties

Directeur Bart Schmeink van Connexxion is bijzonder trots op de prestaties op de Valleilijn en de Breng-lijnen in het gebied Arnhem-Nijmegen. “Met deze enorm hoge punctualiteit laten we zien, dat regionaal railvervoer een geweldige kwaliteit heeft en een zeer aantrekkelijke vorm van vervoer is. Vanzelfsprekend doen we er alles aan om de kwaliteit de komende jaren nog verder te vergroten.”

Auteur: Marieke van Gompel

4 reacties op “99 procent van de treinen op de Valleilijn rijdt op tijd”

Jack van Houten|23.09.14|13:59

Arriva MerwedeLingelijn Dordrecht – Geldermalsen.
Vanaf 01-01-2014 t/m 31/08/2014 een punctualiteit van 98,9 % en een rituitval van 0,51 %.
In de maand augustus 2014 een punctualiteit van 99,3 % met een rituitval van 0,2 %.

Hoezo nog nooit vertoont !!

Arco Sierts|23.09.14|11:30

@Hildebrand: “complex” is binnen de spoorcontext een typisch mistwolkwoord. Zou je in het kader van ‘Heerlijk Helder Hildebrand’ 😉 in het kort kunnen uitleggen wat jij er hier mee bedoeld?

Paul Lamote|18.09.14|17:28

De vergelijking met Zwolle-Kampen gaat helemaal mank. De Valleilijn is deels enkelspoor en rijdt een kwartierdienst. Daarnaast kan de dienst worden gehinderd door NS op het gemeenschappelijke traject tot Voorthuizen.

Hildebrand Van Kuyeren|18.09.14|12:33

Zwolle – Kampen kan dat soort cijfers ook halen, en heeft dat in her verleden ook gehaald. Zwolle – Kampen is alleen minder complex.