Twee dodelijke treinongelukken in de VS

Treinongeluk, passagierstrein, ontsporing, New York

Drie spoormedewerkers zijn zondag om het leven gekomen toen een goederentrein ontspoorde in de Amerikaanse staat New Mexico. De trein raakte van de rails en stortte in een ravijn, zo meldt de poltie zondag. De trein reed bij de stad Las Cruces toen de locomotief en de acht wagons van de rails raakten en in een ruim twaalf meter diep ravijn stortten. Daarbij kwamen drie bestuurders om. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. Eerder op de dag ontspoorde een passagierstrein in New York. Daarbij kwamen zeker vier mensen om het leven.

Bij het ongeluk met de passagierstrein vielen 63 gewonden, van wie er 11 in kritieke toestand zijn, zo meldt de NOS.

Hulpdiensten

Vijf van de zeven wagons liepen uit de rails. Twee wagons en de locomotief kantelden. Drie wagons liggen tientallen meters van de rails. Een wagon is op de oever van de rivier tot stilstand gekomen.

Direct na het ongeluk zijn hulpdiensten ter plaatse gegaan en ruim brandweerlieden gingen ter plaatse. De politie zocht met speurhonden naar gewonden. Tientallen mensen konden zelf uit de treinstellen klimmen.

Ontsporing

De trein ontspoorde rond zaterdagochtend in de wijk the Bronx, net buiten Manhattan, vlak bij de rivier de Hudson. Het ongeluk gebeurde op de Metro-North line bij station Spuyten Duyvil.

Een ooggetuige meldt dat de trein een stuk harder reed dan normaal. Ook een passagier had het gevoel dat de trein harder reed dan hij gewend was.

Remmen werkten niet

De trein was onderweg naar Grand Central Terminal in Manhattan. CNN meldt dat de machinist heeft verklaard dat hij probeerde te remmen in de vrij scherpe bocht waar de trein ontspoorde. Daarbij zouden de remmen niet gewerkt hebben. Op dezelfde plek is in juli van dit jaar een trein met vuilnis ontspoord.

Bekijk hier de eerste beelden van het ongeluk met de passagierstrein:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.