Openbaar vervoer rijdt weer na zuidwesterstorm

boom, spoor, storm, rails

Het trein-, tram- en busverkeer rijdt dinsdag grotendeels weer volgens de normale dienstregeling. Het OV was maandag ernstig ontregeld als gevolg van de schade die de zuidwesterstorm heeft veroorzaakt. Amsterdam Centraal werd gesloten naar aanleiding van de storm. In het westen en noorden van het land vielen diverse treinen uit doordat omgevallen bomen op het spoor en de bovenleiding waren terechtgekomen.

Sommige treinen van de NS zijn dinsdag wat korter of langer dan normaal. Dit heeft er mee te maken dat de vervoerder het niet is gelukt om maandagavond al het materieel weer op de juiste plek te krijgen.

Storingsdiensten

Bij Warmond raakte een trein beschadigd door een omgevallen boom. Deze boom verbrijzelde de voorruit van het voertuig. In diverse plaatsen kwamen bomen en takken op het spoor en op bovenleidingen terecht. ProRail zette storingsdiensten en extra locomotieven in. Ook extra NS-medewerkers informeerden reizigers zo goed mogelijk in de treinen en op de stations.

Op diverse plekken in het land ondervond het openbaar vervoer problemen. Zo legde GVB het tramverkeer plat vanwege de storm. Arriva haalde haar bussen in Friesland uit de dienstregeling. Ook de Thalys-treinen hadden last van het extreme weer. De vervoerder adviseerde reizigers die niet per se met hogesnelheidstrein hoefden te reizen om alternatief vervoer te zoeken.

Weeralarm

De KNMI gaf het hoogste weeralarm af voor extreem weer in het westen, midden en noorden van het land. In Amsterdam is een vrouw op de Herengracht overleden doordat zij werd geraakt door een omvallende boom. In Veenendaal kwam een man om het leven als gevolg van de storm. Hij werd door een afgebroken tak geraakt en is later in het ziekenhuis overleden.

Machinist, trein, storm
Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.