Restauranthouder Amsterdam CS sleept NS voor rechter

Een restauranthouder op Amsterdam CS sleept de NS voor de rechter. Mario Brandt van Restaurant 1e Klas vreest voor omzet- en klantenverlies als de NS de plannen voor de ov-chipkaartpoortjes doorzet.

Tegen RTV NH verklaart Brands te vrezen voor klantenverlies als de ov-chipkaartpoortjes straks dichtgaan. Brands pleit daarom in een kort geding voor een onbelemmerde doorgang voor het publiek tot zijn zaak.

Ov-chipkaart

Restaurant 1e Klas is gevestigd op perron 2B. De ov-chipkaartpoortjes zijn nu nog gewoon open, waardoor iedereen het restaurant kan bereiken. Als de poortjes gesloten worden bij de herinrichting van het station, zal dit veranderen.

De NS heeft in een brief aan Brands laten weten dat gezocht wordt naar een oplossing. Mogelijk komen er dan ook poortjes bij zijn zaak te staan. Mensen kunnen dan bij de ingang van het treinstation met hun ov-chipkaart inchecken en bij het grand café weer uitchecken.

NS

Op die manier zou het de reizigers geen geld kosten om bij 1e Klas te komen, maar Brands voelt niets voor een dergelijke oplossing. Het zou de reiziger immers nog altijd verplichten een ov-chipkaart te hebben met een minimaal saldo van 10 euro.

In het kort geding pleit Brands niet alleen voor het openhouden van de poortjes. Hij wil ook meer betrokken worden bij de plannen. Nu hoort hij vaak niets van NS, behalve toen hij het kort geding had ingediend.

Volgens NS worden de poortjes overigens pas in 2015 gesloten. Brands beweert echter dat dit al in 2013 zal gebeuren. Het kort geding vindt overigens bij 1e Klas zelf plaats, omdat de rechter zelf wil zien wat de situatie is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.