Trams rijden weer

Amsterdams ov komt weer op gang na stroomstoring

Tram van GVB rijdt richting het Centraal Station van Amsterdam. Foto: ProMedia/Sander van Vliet.

De grote stroomstoring in Amsterdam is zo goed als opgelost, meldt netbeheerder Liander. Het tram- en busvervoer van vervoerder GVB komt weer op gang.

Eerder vanochtend werd een groot deel van Amsterdam getroffen door een stroomstoring. De trams van het GVB reden niet en de pont Zaandam was uit de vaart. Op station Sloterdijk konden treinreizigers niet in- en uitchecken.

Door de stroomstoring waren 68.000 aansluitingen getroffen. Het ging om zeker 41 straten in 21 postcodegebieden. Met name Amsterdam-West en Nieuw-West en een groot deel van het centrum hadden last van de storing.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie OVPro / ANP