Trams

Openbaar vervoer in Amsterdam vrijwel volledig hervat

Trams GVB in Amsterdam (foto: Ge Dubbelman)
Foto: Trams van GVB in Amsterdam Ge Dubbelman

Vrijwel al het openbaar vervoer in Amsterdam is donderdagochtend volgens dienstregeling opgestart na de verstoringen van woensdag door storm Poly. Alleen enkele trams kunnen nog niet volgens de oorspronkelijke route rijden. 

Tramlijn 1 (Osdorp-station Muiderpoort) heeft nog te kampen met een verstoring als gevolg van stormschade op het Leidsebosje, in het centrum. Een woordvoerster van GVB spreekt van een “complexe storing”. In beide richtingen rijden de trams een omleidingsroute. Ze stoppen niet op de haltes Rijksmuseum en Leidseplein.

Aanrijding

Ook Lijn 19 (Station Sloterdijk-Diemen Sniep) rijdt nog niet tot het eindpunt in Diemen. Dat komt door reparaties die het gevolg zijn van een aanrijding. Woensdagochtend rond 08.15 uur botste een bestelbus en een tram bij het Rietlandpark, waardoor de tram ontspoorde. Bij dit ongeluk raakte een passagier bekneld en moest bevrijd worden. Het slachtoffer werd, net als de tramconducteur, gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer