TRAMGEWELD

HTM-personeel gewond geraakt na mishandeling door groep jongeren in tram

Tram 16 Den Haag
Een tram van lijndienst 16 in Den Haag. Rob Dammers / Wikimedia Commons

Een groep jongeren heeft zondagavond medewerkers van HTM aangevallen in een tram. Het gaat om 10 à 11 jongeren die bij het Parijsplein in de Haagse wijk Wateringse Veld medewerkers hebben mishandeld. Er zijn twee jongeren van 14 jaar aangehouden. De verdachten zijn afkomstig uit Den Haag en Leidschendam.

Volgens berichtgeving van Omroep West ontstond er een conflict toen trammedewerkers de jongeren aanspraken op hun hinderlijke gedrag. De groep keerde zich al snel tegen de HTM’ers waarna de situatie ontaarde in agressie en mishandeling.

De politie rukte uit met meerdere voertuigen naar het Parijsplein. Twee medewerkers van HTM zijn dusdanig mishandeld dat ze aangifte hebben gedaan. Na de mishandeling in tram 16 is de groep jongeren op de vlucht geslagen. Een politiewoordvoerder laat weten dat twee van hen zich in een kelder van een flat hadden verstopt. Daar konden de dienstdoeners een 14-jarige jongen en meisje aanhouden. De rest van de groep wist te vluchten.

Een woordvoerder van HTM zegt tegenover de Haagse omroep dat de medewerkers intern zijn opgevangen. Ze noemt het voorval “heel vervelend”: “Die mensen zijn gewoon aan het werk, blijf van ze af”, voegt ze eraan toe. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op om zich te melden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.