TE DRUK NA VERLAGING

HTM verlaagt en verhoogt frequentie trams door drukte

R-NET tram van HTM in Den Haag. Foto: HTM

De HTM past haar dienstregeling in de regio Den Haag vanaf maandag 7 november aan. De frequentie van de tramlijnen 1, 6 en 12 gaat weer omhoog, nadat die in oktober juist was verlaagd. De frequentie van trams 2 en 17 gaat iets omlaag.

Gebleken is dat het na de frequentieverlaging met name in tram 1 en 6 te druk is geworden. Daarom wordt die nu teruggedraaid. De frequentie van tram 1 gaat op werkdagen omhoog van vijf naar zes keer per uur en ’s avonds na 21.00 uur van drie naar vier keer per uur. Zaterdags overdag rijden de trams voortaan zes in plaats van vijf keer per uur en ’s avonds vier in plaats van drie keer. Op zondag voor 10.00 uur en na 21.00 gaat de frequentie van drie naar vier en overdag van vijf naar zes keer per uur.

De frequentie van tramlijn 2 wordt tijdens de spitsen verlaagd naar vijf keer per richting (tram 17 naar vijf keer per uur) en in de doordeweekse daluren juist omhoog van vijf naar zes keer per uur. Deze lichte aanpassingen zijn nodig om een betrouwbare dienstregeling te blijven rijden.

Tram 6, 11 en 12

Tram 6 rijdt op werkdagen, ’s avonds na 21.00 uur en zondags voor 10.00 en na 21.00 uur een keer per uur meer dan nu. Bij tramlijn 12 gaat de frequentie op werkdagen tijdens de spitsen omhoog naar vijf keer per uur..De werkzaamheden aan de Doornstraat zijn klaar. Daarom rijdt tram 11 vanaf maandag weer de normale route tussen station Hollands Spoor en Scheveningen Haven.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jacques Geluk

Bron: HTM

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.