Zichtbaarder maken tram helpt aantal ongevallen terug te brengen

Tram RET Schiedam
Foto Vincent

Er gebeuren nog te veel ongelukken door de gebrekkige herkenbaarheid van de tram in het verkeer. Daarom moet de tram zichtbaarder worden, oordeelt het Expertise Centrum Rail (ECR). Niet alleen door de voertuigen zelf aan te passen, maar ook de infrastructuur. Ook het beïnvloeden van het gedrag van andere verkeersdeelnemers is nodig.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Zichtbaarder maken tram helpt aantal ongevallen terug te brengen”

John rdam|18.01.22|23:19

V.w.b. de grijze trams in Rotterdam kan ik me iets voorstellen bij een meer opvallende kleur. Maar deze club diskwalificeert zichzelf door de aanrijdingen met trams in Utrecht als voorbeeld te noemen. Die trams zijn namelijk geel en de verkeerslichten die de automobilisten blijkbaar niet zagen voordat ze tegen de tram opbotsten waren rood. Kan het nog opvallender?