Rekenkamer: provincie Utrecht leerde niet genoeg van fouten Uithoflijn

SUNIJ-lijn
Foto Dylan

De vertraging van de vernieuwde SUNIJ-lijn vertoonde parallellen met de fouten die zijn gemaakt bij de Uithoflijn. De provincie Utrecht heeft te weinig geleerd van de aanbevelingen en verbetermaatregelen die toen werden opgesteld, concludeert de Randstedelijke Rekenkamer. De tram tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein had na de zomer van 2020 moeten gaan rijden, maar dat werd begin 2021.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

1 reactie op “Rekenkamer: provincie Utrecht leerde niet genoeg van fouten Uithoflijn”

Pat Rick|17.12.21|13:48

Goed risicomanagement werd vervangen door wensdenken, wat een kenmerk is van zwakke aansturing. Het wordt tijd dat Utrecht de trap van bovenaf schoonveegt, en zorgt voor een nieuwe werkcultuur.

Dit zal zeker 5 to 7 jaar nodig hebben om te beklijven. Ondertussen geen nieuwe OV-projecten opstarten, maar de huidige OV-infra optimaal benutten en nieuwe woningen hier omheen realiseren. Dit is het leergeld dat Utrecht moet betalen.