HTM start proef met sneltram naar Scheveningen

Scheveningen strand (foto: NS)
Persbericht NS

De Haagse stadsvervoerder HTM is zondag gestart met een proef om de bereikbaarheid naar het strand van Scheveningen te verbeteren. Op warme zomerse dagen zal de zogeheten Strandexpress rijden, een sneltram tussen station Hollands Spoor en Scheveningen Noord.

De Strandexpress rijdt over het traject van tram 9, maar stopt alleen bij station Hollands Spoor, Den Haag Centraal, Kurhaus en Zwarte Pad. De proef heeft een duur van vier weken, tot aan de start van de zomerdienstregeling op 17 juli. Op dat moment verhoogt HTM zoals gebruikelijk de frequentie van tram 9 naar iedere 4 tot 5 minuten.

Als de proef met de Strandexpress slaagt, zal deze in de zomer van 2022 in de dienstregeling worden opgenomen. De pilot is nu nog niet opgenomen in de dienstregeling en daardoor niet te zien in de reisplanner. Wel wordt de aankomsttijd aangegeven op de reisinformatieborden op de halten waar deze stopt.

Bereikbaarheid verbeteren

De sneltram maakt deel uit van de overeenkomst ‘Slim en Schoon naar Stad en Strand’, die vorige maand werd ondertekend door de gemeente Den Haag, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, NS en HTM. Hierin zijn ideeën opgenomen om op een duurzame en snelle manier met het OV en bijvoorbeeld deelfietsen naar Scheveningen te reizen. In totaal wordt 30 miljoen euro geïnvesteerd in verbetering van de verbinding tussen Den Haag en Scheveningen met de tram en trein.

Lees ook: Investering van 30 miljoen euro in beter OV naar Scheveningen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.