Maanden extra vertraging SUNIJ-lijn door ‘verkeerde aannames’

Testrit SUNIJ-lijn (Bron: Rick Huisinga)
Rechtenvrij via provincie Utrecht mits vermelding fotograaf onderaan bericht

Het gaat niet enkele weken, maar enkele maanden langer duren voordat de exploitatie van de vernieuwde tramlijn in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein van start gaat. De nieuwe vertraging is het gevolg van verkeerde aannames, onderschattingen en onvoorziene zaken, meldt de provincie Utrecht. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

4 reacties op “Maanden extra vertraging SUNIJ-lijn door ‘verkeerde aannames’”

Dolf Heibloem|22.09.20|19:51

Wat een amateurisme. Geef de regie in handen van ProRail of HTM, ga eens kijken hoe ze het in Straatsburg of andere Franse steden aanpakken. In Utrecht moet het (tram)wiel kennelijk geheel opnieuw worden uitgevonden.

Rob Wilders|22.09.20|19:23

Begrijp ik het goed dat doordat de documentatie niet in orde is, het laten rijden van de tram niet door kan gaan? Wat is dat voor ambtelijk en procedureel geneuzel. Het belang van de reizigers moet leidend zijn.

Pat Rick|18.09.20|12:31

@W: niet alleen uit gebrek aan interesse maar ook competentie. Het is al duidelijk dat Utrecht het projectmanagement niet onder controle heeft en drijft op wensdenken (zoals Uithoflijn). En er was altijd (belasting)geld om fouten weer op te lossen voor de bestuurders maar niet voor de reizigers. Het zou goed zijn als Utrecht de komende 5 jaar daarom geen grote projecten (geen 2nd IC station, geen stadsuitbreidingen) meer doet: eerst een andere bestuurlijke cultuur aanneemt en meer project skills

W St|17.09.20|19:18

Helaas al jaren niets nieuws onder de zon. De provincie Utrecht is al, vanaf het moment dat zij eigenaar zijn van dit trambedrijf, totaal niet in dat bedrijf geïnteresseerd. Achterstallig onderhoud, het niet willen leren van in het verleden gemaakte fouten, geen interesse in de betrouwbaarheid en kwaliteit van het tramgebeuren.