RET ontvangt ISO 55000 certificering voor goed onderhoud materieel

Mercedes Citaro, RET, bus

De RET heeft onlangs het certificaat ISO 55000 (2014) voor asset management van de gehele RET-vloot behaald. Met dit certificaat is het Rotterdamse vervoersbedrijf het eerste openbaar vervoerbedrijf van Nederland die dit nieuwe niveau van onderhoudsmanagement haalt.

“We zijn er trots op, omdat deze certificering aangeeft dat we op de meest optimale manier met het onderhoud van onze voertuigen omgaan”, zegt Pedro Peters, algemeen directeur RET. “Goed onderhoud zorgt voor een hoge beschikbaarheid van ons materieel. In de praktijk betekent het dat onze reizigers minder last hebben van storingen aan onze voertuigen. Daarnaast besparen we met deze manier van beheer en onderhoud ook geld.”

Asset management volgens de ISO 55000 certificering zorgt ervoor dat de RET vanaf het moment van aanschaf tot het moment van uitstroom zorg draagt over de meest geschikte manieren en momenten van onderhoud. Daarbij is het uitgangspunt dat de voertuigen tijdens hun looptijd continu beschikbaar en betrouwbaar zijn, voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en het onderhoud betaalbaar blijft.

Asset management

De RET heeft 113 trams, 161 metro’s en 258 bussen rondrijden. Goed beheer en onderhoud draagt bij aan een langere levensduur van de voertuigen. Zo gaan de bussen langer dan tien jaar mee, doen de trams zo’n 25 jaar dienst en metro’s ongeveer 30 jaar. Paul Lorist, directeur Techniek, nam het certificaat in ontvangst.

Het ISO is de internationale organisatie voor standaardiseringen met hun secretariaat in de Zwitserse stad Genève. Het geeft bijna 20.000 certificeringen op honderden gebieden uit. Wie een certificaat in een bepaald gebied behaalt, kan bewijzen aan internationale standaarden te voldoen.

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.