Strukton krijgt opdracht installatie WiFi in Rotterdams OV

RET, tram, WiFi

Spoorbedrijf Strukton heeft de opdracht gekregen om in Rotterdamse trams, sneltrams en metro’s WiFi te installeren. In 258 railvoertuigen van de RET moeten reizigers binnenkort de mogelijkheid hebben tot het gebruik van gratis draadloos internet. Daarnaast kunnen met behulp van de voertuigrouters in de toekomst ook andere diensten worden aangeboden. Hierbij valt te denken aan actuele reisinformatie, het bepalen van de locatie van de voertuigen en de mogelijkheid het uitlezen van storingen.

In de zomer moeten alle 113 trams, 81 sneltrams en 64 metro’s van draadloos internet voorzien zijn. RET is de eerste stadsvervoerder die haar hele vloot met internet laat uitrusten. De 256 bussen van het bedrijf zijn in 2012 al voorzien van gratis WiFi. En ook op de tien drukste metrostations van de RET kunnen reizigers vanaf deze zomer gratis op internet inloggen.

Internet 

Het installatiewerk van het spoorbedrijf Strukton Rolling Stoch behelst onder meer bekabeling en het plaatsen van dakantennes en een voertuigrouter. Strukton testte in januari al vier prototypes. Op metrolijn E waren twee metro’s voorzien van gratis internet rond. Ook reed er al een tram uitgerust met WiFi rond door de regio Rotterdam.

Vanaf dit voorjaar komen er iedere week twintig WiFi-voertuigen bij, zo meldt het spoorbedrijf. Deze zijn te herkennen aan de WiFi-iconen op de ramen. Strukton installeert het draadloos internet in opdracht van technologiebedrijf Icomera.

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.