Vernieuwde bosbrug in Den Haag weer open voor verkeer

Opening Bosbrug, Den Haag

De vernieuwde Bosbrug in Den Haag is weer open voor voetgangers, fietsers en automobilisten. Strukton werkt op dit moment nog aan de tramsporen en perrons bij de Rijnstraat, een stukje verderop. Naar verwachting kunnen de trams van HTM aan het einde van dit jaar weer hun vertrouwde route rijden.

Strukton Rail en Colijn, beide onderdelen van Strukton, hebben de brug in opdracht van de gemeente Den Haag in tien maanden tijd vervangen. De bedrijven rustten de brug uit met nieuwe tramsporen en nieuwe bovenleidingen. Ook werden twee tramhaltes vernieuwd en de riolering onder het Korte Voorhout vervangen.

Bosbrug

Strukton gaat nu verder met het vernieuwen van twee tramhaltes op de Prinsessegracht, het aanbrengen van de resterende bestrating en afrondende werkzaamheden aan het spoor. Het project wordt in december afgerond.

De Bosbrug ligt bij de kruising Koningskade – Korte Voorhout en is een belangrijk verkeerspunt aan de rand van de binnenstad. In de tijd van paard-en-wagen, begin 1700, was de Bosbrug een ophaalbrug. Na 1820 werd deze vervangen door een vaste brug. Tegenwoordig rijden duizenden auto’s dagelijks over de brug. Ook de routes van de tramlijnen 9, 15, 16 en 17 van en naar Den Haag Centraal Station lopen via de Bosbrug.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.