95-jarig jubileum

RET reist door roerige tijden

RET-directeur Maurice Unck (foto: Rick Keus/RET)
Foto: RET-directeur Maurice Unck

Vorig jaar vierde de RET – na een bewogen coronaperiode – haar 95-jarig jubileum. Natuurlijk werd er een bescheiden feestje gevierd, maar de Rotterdamse vervoerder worstelt zich met vallen en opstaan door deze tijd heen. De metro naar Hoek van Holland Strand mag dan eindelijk naar tevredenheid rijden, maar ondertussen is de energierekening van het bedrijf met tientallen miljoenen gestegen. Ook staat het tramnetwerk onder druk en slinkt de toegekende subsidie vanuit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl