ECHTE DRUKTE KOMT NOG

De metro naar het Rotterdamse strand maakt zich op voor de zomer

Metro tussen Hoek van Holland en Rotterdam. Foto: Flickr/Kees Torn.

Het verloopt tot nu toe voorspoedig met de metro naar Hoek van Holland Strand. De eerder nog zo ‘geplaagde’ metrolijn tuft voorlopig soepel naar het strand. Dat laat de Rotterdamse vervoerder RET weten tegenover zusterpublicatie SpoorPro. De metrolijn heeft inmiddels al meer dan twintigduizend reizigers mogen verwelkomen.

“De ritten zijn goed verlopen, zonder noemenswaardige verstoringen”, concludeert Rolf Harbers, woordvoerder bij de RET over de metrolijn die sinds vrijdag 31 maart doorrijdt tot metrostation Hoek van Holland Strand.

Echte stranddagen zijn er nog niet geweest, maar nu de temperaturen langzaamaan beginnen op te lopen maakt de Rotterdamse vervoerder zich wel alvast klaar voor toenemende drukte in het hoogseizoen. “Daar bereiden we ons op voor. Op 30 april testen we met een frequentie van acht keer per uur”, aldus Harbers.

De eerste test met veel reizigers was op zondag 2 april. “Dat was een vrij mooie zondag, vlak na de opening”, zo schetst de vervoerder. “We verwelkomden meer dan 2500 reizigers naar Hoek van Holland Strand.” Het Paasweekend daarna viel weer wat tegen vanwege het weer, maar al met al ontving de RET op die zaterdag, zondag en maandag ruim 6500 strandgangers.

Harbers: “Tot nu toe hebben we de reizigers prima kunnen vervoeren met de normale dienstregeling. Dat waren er tot en met vorige week vrijdag ruim 20.000.” Dat aantal maakte de RET afgelopen vrijdag ook bekend tijdens haar jaarverslag.

Ondanks dat de temperaturen dus langzaamaan toenemen, durft de RET er nog geen aantal reizigers aan te koppelen. “Verwachtingen voor termijnen van weken hebben we niet. De huidige dienstregeling is gemaakt op basis van onze verwachting”, zegt Harbers. De RET wil op stranddagen extra voertuigen inzetten. “Als je dan acht keer per uur rijdt, kun je op uurbasis ongeveer 4.000 mensen vervoeren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl