Geen gezondheidsrisico door asbest in metrostation Stadhuis

Reizigers bij RET in metro (Foto: R. Keus)
Foto: R. Keus, via RET

Er is geen gezondheidsrisico voor reizigers of RET-medewerkers die metrostation Stadhuis hebben betreden. Dat laat vervoerder RET weten, nadat luchtmonsters zijn geanalyseerd door een asbestbedrijf. De Rotterdamse stadsvervoerder RET sloot het metrostation Stadhuis dinsdagmiddag af omdat er tijdens werkzaamheden asbestvezels werden aangetroffen.

Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: “Wij zijn opgelucht dat we dit nieuws kunnen brengen. De veiligheid van onze reizigers en medewerkers staat voorop. Daarom wilden we geen enkel risico nemen, en hebben we het station toen de asbestvondst ons bekend werd, direct afgesloten. Ook hebben we de voertuigen uit voorzorg gereinigd. Inmiddels kunnen we ook melden dat er op en in de voertuigen geen asbest is aangetroffen.”

Onderzoek

In eerste instantie was nog niet bekend welke risico’s reizigers en medewerkers hadden gelopen en daarvoor werd een onderzoek gestart. Er reden op het traject tussen Beurs en Centraal ook geen metro’s. “We hebben onmiddellijk het station ontruimd en afgesloten voor de veiligheid van reizigers en medewerkers”, schreef RET op haar website. Een onderzoek werd gestart.

Voor de zekerheid verving RET alle filters vervangen uit de voertuigen die station Stadhuis hebben gepasseerd en werden al deze voertuigen grondig schoongemaakt. “Het belangrijkste op dit is de veiligheid van onze reizigers en collega’s”, aldus de vervoerder. Reizigers werden geadviseerd om te reizen met de tram of het vervangende busvervoer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.