Efteling Express Breda krijgt vervolg

Roodkapje in NS-trein richting België
Foto: Marieke

De test met de Efteling Express Breda van station Breda naar het pretpark, krijgt een vervolg. Deze bus rijdt voortaan ieder weekend en in de Nederlandse en Belgische schoolvakanties naar de Efteling. Er wordt ingespeeld op de Belgische vakanties, nu intercitytrein vanuit Brussel naar Amsterdam via Breda rijdt.

Deze Efteling Express is een gezamenlijk initiatief van vervoerder Arriva, de Efteling en de gemeente Breda. Al eerder werd een bus als pilot ingezet tijdens de kerstvakantie. Die test bleek succesvol. De Efteling Express zal voortaan meerdere keren in de ochtend vertrekken vanaf station Breda en in de middag terugkeren naar het station.

Dienstregeling

De bus rijdt alleen in de ochtenduren en in de middaguren. De vertrektijden zijn afgestemd op de openingstijden van de Efteling, waarbij de laatste bus altijd 25 minuten na sluitingstijd van het het pretpark vertrekt. Reizigers kunnen gebruikmaken van de OV-chipkaart, maar ze kunnen ook een ritkaart kopen van 3,98 euro of een dalurendagkaart van 6,22 euro.

Overigens is de bus niet alleen te gebruiken door bezoekers van de Efteling, want enkele ritten zijn ook opengesteld voor reizigers in de tegengestelde richting. In de ochtend kunnen reizigers met twee ritten vanaf Kaatsheuvel naar Breda reizen en in de middag met twee ritten vanuit Breda naar de Efteling. De exacte dienstregeling is te raadplegen op www.arriva.nl/efteling.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.