Onderzoek naar nachtmetro tussen Rotterdam en Den Haag

metrolijn E, Pijnacker, RET, RandstadRail

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) gaat onderzoeken of er ook ’s nachts metro’s kunnen rijden op metrolijn E. Dit is de lijn van Den Haag Centraal naar metrostation Slinge in Rotterdam. Als de Metropoolregio concludeert dat het technisch en financieel haalbaar is om een nachtmetro in te zetten, zal de nachtmetro waarschijnlijk in 2018 gaan rijden.

Volgens Omroep West heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag toegezegd de mogelijkheden voor een nachtmetro te onderzoeken na vragen van een gemeenteraadslid uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp. “Een nachtmetro kan van grote toegevoegde waarde zijn, niet alleen voor Pijnacker-Nootdorp maar voor de regio als geheel”, aldus gemeenteraadslid Richard van Oevelen.

Nachtmetro

Raadsleden uit de Rotterdamse gemeenteraad hadden de MRDH enkele maanden geleden al verzocht om een onderzoek uit te voeren naar de kansen voor een nachtmetro, omdat de laatste metrotrein nu om 00.30 uur vertrekt. Deze raadsleden wilden graag dat er in het weekend een nachtmetro zou gaan rijden, om de bereikbaarheid van de stad te vergroten.

Hoewel het huidige onderzoek van de MRDH zich vooral lijkt te richten op de mogelijkheden voor een nachtmetro in het weekend, hoopt gemeenteraadslid Van Oevelen dat op lange termijn ook gekeken wordt naar de inzet van nachtmetro’s op andere dagen van de week. “Gebruik kunnen maken van een nachtmetro geeft het nachtleven een extra impuls, het zal de economie ten goede komen en bovendien wordt het nachtelijk verkeer een stuk duurzamer”, aldus Van Oevelen. “Mensen draaien niet alleen nachtdiensten in het weekend.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

3 reacties op “Onderzoek naar nachtmetro tussen Rotterdam en Den Haag”

Martijn Coenen|11.08.16|15:24

Waarom pas 2018?

Bernie Stevenson|08.08.16|16:00

Dit zou ik toejuichen als de metro door zou rijden naar Hoogvliet/Spijkenisse. De RET vindt dat Rotterdam eindigd in Slinge. “De RET brengt je overal bij grote evenementen” scgreeuwen ze in hun advertenties. Probeer maar tijdens b.v. North Sea Jazz om na afloop thuis te komen als je in de verkeerde richting woon! De metro brengt bezoekers naar Rotterdam en Den Haag, MAAR inwoners van Hoogvliet/Spijkenisse kunnen fluiten omdat die niet verder rijdt dan Slinge. Hoogvliet hoort bij Rotterdam toch?

kees boer|03.08.16|18:13

Dit initiatief juich ik wel toe,frequentie hoeft niet hoog te zijn