Drone met camera vliegt door Noord/Zuidlijn

Drone, metroverbinding, Noord/Zuidlijn

Voor het eerst is een drone door de tunnels van de nieuw aan te leggen metroverbinding Noord/Zuidlijn gevlogen. De drone duikt, voorzien van een HD-camera, bij de Sixhaven in Amsterdam-Noord de bouwput in om vlak voor station Rokin te eindigen.

De piloot en een cameraman reden – voor op een fiets gezeten – achter de drone aan om hem te besturen en tegelijkertijd te filmen. Het levert unieke beelden op die gemonteerd zijn tot een filmpje van bijna drie minuten.

Drone

Leverancier Thales, het bedrijf dat onder andere het ICT-netwerk in de Noord/Zuidlijn gaat aanleggen, diende een verzoek in bij Dienst Metro voor het filmen met een drone. Voor de opening van hun nieuwe bedrijfspand wilden zij graag een promofilm maken over hun verschillende projecten. Daarnaast had Dienst Metro Amsterdam zelf ook de langgekoesterde wens om een keer met een drone door de tunnel te vliegen.

Bekijk hier de bijzondere beelden:

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.