10.000 euro voor ‘Slim OV idee’ in stadsregio Rotterdam

Waterbus, Willemsbrug

Bedrijven en studenten uit de stadsregio Rotterdam kunnen 10.000 euro winnen met het beste idee om het openbaar vervoer op een innovatieve manier te verbeteren. Initiatiefnemers stadsregio Rotterdam, RET, Connexxion, NS en Aqualiner van de wedstrijd ‘Slim OV idee’ roepen creatieve denkers op om voor 19 oktober hun idee in te zenden.

Het beste idee wint 10.000 euro. Daarnaast is er nog een aanmoedigingsprijs van 1.250 euro. Om mee te doen dienen deelnemers individueel of als groep een idee voor verbetering van het OV uit te werken. Creatievelingen, specialisten en studenten komen op 3 oktober bij elkaar om samen ideeën uit te denken. De inzending sluit op vrijdag 18 oktober om 23.59 uur. Daarna buigt een jury zich over de verbeteringen.

Jury

De jury bestaat uit specialisten van RET, Connexxion, NS en Aqualiner en een onafhankelijke voorzitter. Daarnaast is er een publieksjury van mensen uit reizigerspanels. Zij dragen voor wie er een aanmoedigingsprijs ontvangt. In november wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een evenement.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.